Lecție națională de educație financiară pentru elevi. Evenimentul a fost deschis de către guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

18 octombrie 2022, 16:30

Inflaţie, credit şi dobândă. Cuvinte pe care le auzim zilnic, însă puțini români ştiu şi ce înseamnă. Şi asta pentru că stăm prost la capitolul educație financiară. Valoarea banilor şi cum trebuie ei gestionați sunt noțiuni care trebuie cunoscute de la vârste cât mai mici.

Mugur Isărescu – guvernatorul BNR: Primele monede au fost bătute într-un oraș grecesc din Anatolia, din Asia Mică, Turcia de astăzi.

Peste 50 de elevi din Capitală au avut ocazia să ia lecții de educație financiară chiar de la șeful Băncii Naționale, Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu – guvernatorul BNR: Comerţul nu poţi să îl faci cu troc. Dar și când ai punga cu bani te pândeşte un pericol – eşti jefuit.

Elevilor li s-a explicat şi cum pot să îşi facă un buget sau cum pot economisi bani.

Trocul nu poate să funcţioneze într-o societate modernă. Probabil că mai faceţi voi așa din când în când câte un schimb – daţi două creioane pe un stilou? Când eram eu la şcoală aşa făceam”, a mai explicat guvernatorul BNR.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR: E nevoie de multă educaţie financiară, nu numai pentru copii. E important să facem aceste lucruri pentru că de multe ori ignorăm un element de cunoaştere care ne influențează zilele. 

Astfel de lecţii ar trebui să se regăsească tot mai mult în pregătirea viitorilor adulți. Datele arată că puţini români ştiu cum să-şi gestioneze banii pe care îi câştigă.

Mai bine de jumătate dintre persoanele de la noi din ţară spun că nu reuşesc să pună niciun ban deoparte la final de lună. Dintre cei care fac economii, doar 20% reuşesc să salveze, lunar 300 de lei. Doar 6% reușesc să pună deoparte lunar sume peste 1.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite