Lecția japoneză despre cutremure. Ștefan Liiceanu: Departamentul de pompieri are mașini specializate care simulează cutremurul

15 februarie 2023, 23:54

Firmele sunt obligate să facă exerciții de evacuare către puncte de întâlnire bine stabilite. Pompierii au mașini specializate care simulează cutremurele, iar toată lumea cunoaște cele 10 reguli de bază recomandate de autorități.

Ne-a vorbit despre toate acestea Ștefan Liiceanu, care a trăit aproape două decenii în Țara Soarelui Răsare.

Ștefan Liiceanu, analist financiar: Departamentul de pompieri are mașini specializate care simulează cutremurul. Este un fel de camionaș secționat pe lungime, este ca și cum vezi o cameră, cu masă, televizor, absolut de toate. Te pune acolo și începe să-ți spună: Iată un cutremur de gradul 4 și începe să se zguduie cu tine de nu te vezi, iată de gradul 5, iată de gradul 6. Și, pe lângă experiența asta, te învață, primul lucru,  să te ascunzi sub o masă solidă, cu mâinile pe cap. Toată mobila din casă trebuie fixată de pereți bine. Să ai un rucsac cu apă pentru două zile, medicamente la termen, tot timpul la vedere.

Discuția integrală cu Ștefan Liiceanu, fiul lui Gabriel Liiceanu și al Aurorei Liiceanu, poate fi urmărită în emisiunea Dincolo de Alb și Negru, care va fi  difuzată joi, de la 18.55, pe TVR1.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite