Lecția de viață a unui învingător. În scaunul cu rotile, Ciprian Anton a reușit să inspire și să ofere sprijin

16 octombrie 2019, 10:33

Ciprian Anton este un învingător. A demonstrat că se poate și, din scaunul rulant, a reușit să îi inspire pe cei ca el și să le ofere sprijin.

Momentul de cotitură din viața lui s-a produs în martie 2003. Ciprian își amintește că se afla pe acoperișul unei hale dezafectate când, într-o fracțiune de secundă a auzit cum una din plăci a cedat, s-a spart și a căzut de la 6 metri înălțime.

Cu măduva spinării secționată, coaste rupte, plămâni perforați, și stop cardio respirator, făcut de doua ori în ambulanță, în drum spre spital, Ciprian a demonstrat că e puternic.

A urmat o perioada extrem de dificilă, zeci de zile de spitalizare și recuperare medicală.

Nu s-a dat bătut. A crezut în șansa lui și a luptat.

O fundație i-a oferit șansa de a învăța să se descurce singur.

Și a făcut-o atât de bine încât a fost chemat sa îi ajute și pe alții. În scurt timp a descoperit tenisul practicat în scaunul cu rotile.

A făcut o adevărată pasiune pentru acest sport și a început să se antreneze intens.

În urma cu cinci ani a devenit primul antrenor de tenis în scaun rulant de la noi din țara. Iar în martie 2017 a fost numit vicepreședintele Comitetului Național Paralimpic Român.

Este, astfel, reprezentant și amabasador al tuturor sportivilor paralimpici din România și un susținător al sportului adaptat.

Ciprian Anton a participat el însuși la competiții naționale și internaționale și nu de puține ori a urcat pe podium.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite