Lecția de omenie și sacrificiu a singurul medic de la căminul de bătrâni din Cluj-Napoca

13 decembrie 2020, 18:11

Chiar înainte să ajungă la spital, epuizat, tuşind şi fără aer, medicul de la caminul de vârstnici din Cluj Napoca ne-a mărturisit că a lucrat aproape fără încetare de când au început să se îmbolnăvească primii bătrâni. În ultimele zile nu mai putea respira fără oxigen.

lorant Szentagotai, medic căminul de bătrăni: Eu am făcut o formă mai gravă, şi vârsta, şi fără concediu, şi 100 de bolnavi, nu-i de jucat. 25 de ani fără nicio zi de concediu.

Pe medicul de 71 de ani de la căminul pentru vârstnici îl știu mulți în Cluj Napoca. Mai ales cei care au avut nevoie de ajutor pentru părinții și bunicii lor.

De 25 de ani, de când a fondat căminul, medicul a stat la căpătâiul multor bătrâni în clipe foarte grele.

Primii bătrâni de la cămin s-au infectat în urmă cu trei săptămâni. Doi au murit, iar tăvălugul infectărilor nu a putut fi oprit. 90 de vârstnici şi persoane care îi îngrijesc s-au îmbolnăvit.

Căminul mai are două asistente care îi îngrijesc pe bătrâni, însă și ele sunt infectate. Deocamdată, starea lor este bună. Bolnavii a căror stare se agravează sunt transferaţi la spital.

Un alt doctor și câteva asistente s-au oferit să vină în ajutorul celor de la centrul de vârstnici

Căminele de bătrâni şi centrele de asistență socială au fost cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus în România, dar şi în alte țări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite