Lebedele de pe râul Prut, o adevărată atracție turistică. Un localnic le îngrijește pe timp de iarnă

Priveliște spectaculoasă la Cernăuți, în Ucraina. Sutele de lebede de pe râul Prut au creat un peisaj de poveste şi au devenit o atracţie turistică. Un localnic are grijă să le aducă de mâncare în fiecare zi.

25 Februarie 2021, 14:51 |

De când au sosit lebedele lângă Cernăuți, zeci de curioși vin zilnic să se bucure de priveliște. Anul trecut erau doar câteva exemplare, acum sunt peste 300 de păsări.

"Și totodată ne dă o liniște, speranță la viață. Cred că ne așteaptă aici pe fiecare să venim, să le vedem și ele să ne vadă pe noi. Și să le mai aducem câte ceva de mâncare".

"Avem unde veni cu copiii. Până acum veneau lebedele la Prut, în raionul Vijnița, dar acum avem ocazia să le vedem".

"Aici este foarte frumos. Vă invit să veniți împreună cu surioarele și frățiorii voștri. Sunt niște lebede foarte frumoase. Am făcut multe fotografii împreună cu surioara mea".

Pentru ca lebedele să nu sufere de foame, un localnic le hrănește în fiecare zi.

"Am aflat de pe internet despre lebedele flămânde care sunt aici pe râu, la Cernăuți. Mă adresez oamenilor care nu sunt indiferenți, să le aducă de mâncare cereale. Pâine nu se poate să le dăm", facel el apel.

Potrivit specialiștilor, lebedele pot fi hrănite cu porumb, grâu, semințe de floare soarelui şi miez de nucă. În niciun caz cu pâine sau cu produse de patiserie!

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI