Le-a dus oxigen copiilor, apoi a murit. Scafandrul dusese provizii celor 12 copii blocaţi într-o peşteră din Thailanda

6 iulie 2018, 12:28

Scafandrul avea 38 de ani, ieşise din armată, dar s-a oferit să participe la ampla operaţiune de salvare a copiilor. Şi-a pierdut cunoştinţa pe drumul de întoarcere, colegul său a încercat să îl ajute, dar nu a putut face nimic pentru a-l salva.

12 băieţi dintr-o echipă de fotbal şi antrenorul lor sunt din 23 iunie blocaţi în complexul de grote Tham Luang din nordul Thailandei. Au fost găsiţi acum patru zile, într-o zonă uscată şi mai ridicată din grotă, dar aducerea lor la suprafaţă este extrem de dificilă, din cauza ploilor şi a apei care se scurge de pe munte în peşteră. Pe întuneric, în tuneluri extrem de înguste, pline de apă adâncă de cinci metri, pe alocuri, scoaterea băieţilor este o operaţiune foarte periculoasă iar salvatorii sunt practic într-o luptă contra cronometru.

Deocamdată nu se ştie cum vor fi aduşi la suprafaţă, prin subteran sau printr-o fisură exterioară, prin munte. Ambele variante sunt la fel de periculoase.

Fiecare minut este critic, pentru că e tot mai puţin oxigen în zona în care sunt copiii şi, în câteva zile începe sezonul ploios, iar peştera se va inunda complet, poate chiar şi camera în care sunt acum cei 12 băieţi şi antrenorul lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite