Lavrov, ministrul rus de externe, acuză Kievul pentru criza cerealelor

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov
23 iunie 2022, 15:20

„Încercarile Turciei și ale Secretarului General al ONU ar fi avut succes cu mult timp în urmă dacă Ucraina și stăpânii săi occidentali ar fi rezolvat problema deminarii în Marea Neagră”, a spus Lavrov, citat de CNN.

„Încercarile de organizare a unei coaliții internaționale pentru deminarea porturilor din Marea Neagră vizează doar intervenția în afacerile regiunii Mării Negre sub auspiciile ONU”, a adăugat Lavrov.

Consecințe devastatoare

Joi, cu câteva ore înainte, ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, a declarat joi că este „urgent” să rezolvăm criza cerealelor din Ucraina în luna următoare, pentru a evita consecințele „devastatoare”.

Vorbind, la Ankara, alături de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, Truss l-a acuzat încă o dată pe președintele rus Vladimir Putin că „folosește foamea ca armă” și a subliniat că, dacă această situație dificilă nu este rezolvată, probabil că va duce la „o foamete uriașă pe tot globul”.

„El [Putin] a blocat porturile ucrainene și oprește exportul a 20 de milioane de tone de cereale pe tot globul, blocând mapamondul să le cumpere”, a spus Truss, care se află în Turcia pentru a discuta despre planul de a scoate cerealele, susținut de către ONU.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite