Lavrov, întrebat dacă Rusia se consideră curată „ca lacrima”: „Rusia nu este curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”

Foto: ONU/ Flickr
Foto: ONU/ Flickr
17 iunie 2022, 15:34

Într-un interviu acordat BBC, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia nu a declanșat o invazie în Ucraina, ci desfășoară o „operațiune militară specială”, deoarece  „nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că atragerea Ucrainei în NATO era un act criminal.”

De la debutul invaziei ruse, oficialul de la Moscova a acordat un număr mic de interviuri presei străine. Lavrov a reluat și motivul „denazificării” pentru a argumenta „operațiunea militară specială”.

În interviu, Steve Rosenberg, corespondentul BBC, a citat o declarație a comisarului ONU pentru drepturile omului, care descria una dintre presupusele crime de război comise de forțele președintelui Putin: „În satul Yahidne, în regiunea Cernihiv, 360 de rezidenți, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost forțați de forțele armate ruse să stea timp de 28 de zile în subsolul unei școli… Nu existau toalete, apă… Zece bătrâni au murit.”

Rosenberg l-a întrebat apoi pe Lavrov: „Voi numiți asta luptă împotriva naziștilor?”

Răspunsul ministrului rus de Externe: „Este mare păcat, dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, secretarul general al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși presiunilor din partea Occidentului. Și foarte des sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Occident.”

Când a fost întrebat dacă Rusia se consideră curată „ca lacrima”, Lavrov a răspuns: „Rusia nu este curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite