Lavrov, întrebat dacă Rusia se consideră curată „ca lacrima”: „Rusia nu este curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, susține că Rusia „nu a invadat Ucraina” și, de asemenea, spune că țării sale nu-i este rușine să-și arate adevărata natură.

17 Iunie 2022, 15:34 (actualizat 17 Iunie 2022, 15:37) Știrile TVR |
Foto: ONU/ Flickr

Într-un interviu acordat BBC, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia nu a declanșat o invazie în Ucraina, ci desfășoară o „operațiune militară specială”, deoarece  „nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că atragerea Ucrainei în NATO era un act criminal.”

De la debutul invaziei ruse, oficialul de la Moscova a acordat un număr mic de interviuri presei străine. Lavrov a reluat și motivul „denazificării” pentru a argumenta „operațiunea militară specială”.

În interviu, Steve Rosenberg, corespondentul BBC, a citat o declarație a comisarului ONU pentru drepturile omului, care descria una dintre presupusele crime de război comise de forțele președintelui Putin: „În satul Yahidne, în regiunea Cernihiv, 360 de rezidenți, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost forțați de forțele armate ruse să stea timp de 28 de zile în subsolul unei școli… Nu existau toalete, apă… Zece bătrâni au murit.”

Rosenberg l-a întrebat apoi pe Lavrov: „Voi numiți asta luptă împotriva naziștilor?”

Răspunsul ministrului rus de Externe: „Este mare păcat, dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, secretarul general al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși presiunilor din partea Occidentului. Și foarte des sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Occident.”

Când a fost întrebat dacă Rusia se consideră curată „ca lacrima”, Lavrov a răspuns: „Rusia nu este curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem.”

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN RĂZBOI ÎN UCRAINA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI