Lavrov după răspunsurile trimise de SUA și NATO la pretențiile Rusiei privind arhitectura de securitate: „Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală”

SERGHEI LAVROV
SERGHEI LAVROV
27 ianuarie 2022, 12:33

„Nu putem spune că punctele noastre de vedere au fost luat în considerare sau că există o dorinţă ca îngrijorările noastre să fie luate în considerare”, a declarat joi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a adăugat că Moscova „nu se va grăbi” să răspundă pentru moment. „Nu vom întârzia cu reacţia (…), dar să nu vă aşteptaţi ca ea să vină acum”, a explicat Peskov, citat de Agerpres.

La rândul său, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a transmis tot joi că SUA nu au oferit un răspuns pozitiv la „principala” revendicare a Rusiei, şi anume oprirea extinderii NATO, în special spre Ucraina.

„Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală” în documentele primite de Moscova din partea Washingtonului, a spus ministrul de Externe rus, citat într-un comunicat de presă.

El a adăugat totuşi că „există o reacţie care ne permite să sperăm la începerea unei discuţii serioase despre chestiuni secundare”.

SUA şi NATO au respins miercuri cerinţele cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite