Lavrov avertizează cu privire la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial. Kuleba: Rusia simte înfrângerea în Ucraina

Lavrov - Kuleba
Lavrov - Kuleba
26 aprilie 2022, 09:40

Rusia își pierde ultima speranță de a speria lumea să susțină Ucraina. Astfel se vorbește despre un pericol „real” al celui de-al treilea război mondial. Asta înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea în Ucraina. Prin urmare, lumea trebuie să se dubleze în sprijinirea Ucrainei, astfel încât să prevaleze și să protejeze securitatea europeană și globală, a spus ministrul de externe într-un tweet.

Lavrov a avertizat luni Occidentul să nu subestimeze riscurile ridicate de conflict nuclear asupra Ucrainei și a spus că consideră NATO ca fiind „în esență” angajată într-un război proxy cu Rusia, furnizând Kievului armament, într-un interviu difuzat la televiziunea de stat. Lavrov a fost întrebat despre importanța evitării celui de-al Treilea Război Mondial și dacă situația actuală este comparabilă cu criza rachetelor din Cuba din 1962, un punct scăzut în relațiile SUA-sovietice, potrivit Reuters. Rusia, a spus Lavrov, a făcut multe pentru a susține principiul de a lupta pentru a preveni războiul nuclear cu orice preț.

Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm totul. Riscurile sunt acum considerabile. Nu aș vrea să ridic aceste riscuri în mod artificial. Mulți și-ar dori asta. Pericolul este grav, real. Și nu trebuie să o subestimăm. Lavrov, apărând acțiunile Moscovei, a acuzat și Washingtonul pentru lipsa dialogului. „Statele Unite practic au încetat toate contactele pur și simplu pentru că am fost obligați să apărăm rușii din Ucraina”, a spus Lavrov, repetând rațiunea invaziei de către Moscova a vecinului său sudic. Dar el a spus că proviziile occidentale de arme sofisticate, inclusiv rachete antitanc Javelin, vehicule blindate și drone avansate, sunt măsuri provocatoare calculate să prelungească conflictul, mai degrabă decât să-l pună capăt. Aceste arme vor fi o țintă legitimă pentru acțiunea militară a Rusiei în contextul operațiunii speciale. Instalațiile de depozitare din vestul Ucrainei au fost vizate de mai multe ori (de forțele ruse). Cum se poate altfel?” el a adăugat. „NATO, în esență, este angajată într-un război cu Rusia printr-un mandatar și înarmează acel mandatar. Războiul înseamnă război.” El a spus că autoritățile de la Kiev nu negociau cu bună-credință și președintele Volodymyr Zelenskiy, un fost actor, a fost ca prim-ministrul britanic Boris Johnson jucând publicul, mai degrabă decât să abordeze sarcina în cauză – negocierile. „Sunt similare într-un fel în capacitatea lor de a juca în galerie. De exemplu, ei imită negocierile”, a spus Lavrov, potrivit The Guardian.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă