Lavrov: Rusia, dispusă să discute cu Kievul numai după ce armata ucraineană va depune armele

25 februarie 2022, 11:39

ACTUALIZARE 13.18: Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat vineri că Moscova este dispusă să discute cu Kievul, însă numai după ce armata ucraineană va depune armele, transmit Reuters şi AFP. 

„Suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, de îndată ce forţele armate ucrainene vor asculta apelul nostru şi vor depune armele”, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă, la o zi după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

Lavrov a mai spus că Moscova nu vrea ca ‘neonaziştii’ să guverneze Ucraina.

Rusia a lansat joi o invazie cu mijloace terestre, aeriene şi maritime în urma declaraţiei de război a preşedintelui Vladimir Putin, care a declanşat cel mai mare atac militar împotriva unui stat european de la sfârşitul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

Federația Rusă a recunoscut republicile populare. Populația din aceste republici era supusă tirurilor, premierul ucrainean și președintele Zelenski au dat ordin de atac împotriva acestor republici dar locuitorii de acolo aparțin culturii și istoriei ruse. a existat o acțiune militară asupra cetățenilor civili, asupra femeilor, asupra copiilor, aupra infrastructurii, în ideea instituirii  neonazismului și rusofobiei. Occidentul s-a situat total de partea Ucrainei și nu a dorit negocieri. Totul s-a încheiat în momentul în care președintele Rusiei a decis să recunoască cele două republici. Această situație din cele două entități locuite de ruși, nu a fost suportată de Federația Rusa și a decis să meargă în ajutorul acestor oameni și împotriva regimului de la Kiev. Presedintele Vladimir Putin a luat decizia unor operațiuni speciale militare care să ducă până la denazificarea și demilitarizarea Ucrainei, a arătat Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite