Lava vulcanului La Palma se scurge în ocean. Localitățile din apropiere au fost evacuate

29 septembrie 2021, 20:22

Coasta a fost inundată de o acumulare de lavă care se întinde pe o distanță de peste un kilometru. După miezul nopții, lava a început să curgă spre ocean, de la o înălțime de 100 de metri.

Masurătorile au arătat că gazele toxice se dispersează rapid în atmosferă, cu ajutorul vântului, iar concentrația de dioxid de sulf nu afectează deocamdată calitatea aerului.

RUBEN FERNANDEZ GONZALEZ, coordonatorul celulei de criză: „Vom menține măsurile adoptate de evacuare a populației și de carantinare a cartierelor San Borondon, Marina Alta, Marina Baja și La Condesa, în principal pentru că vrem să evaluăm cantitatea de gaze emise la contactul lavei cu marea. Până nu vom avea rezultate definitive care să garanteze că aceste zone nu sunt în pericol, măsurile de evacuare vor continua”.

265 de hectare de pe insulă au fost acoperite de lava care a distrus până acum peste 700 de construcții și zeci de km de drumuri. Guvernul Spaniei a aprobat primul ajutor de urgență de peste 10 milioane de euro, pentru achiziția de locuințe și pentru bunuri necesare familiilor sinistrate care au rămas fără case.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite