Laura Codruţa Kovesi sesizează CSM cu privire la acuzaţiile la adresa sa: Atacurile sunt pentru că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii

9 ianuarie 2017, 14:26

Şefa DNA a făcut primele declaraţii publice după acuzaţiile lansate în spaţiul public de fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut luna trecută. Laura Codruţa Kovesi a declarat că DNA Ploieşti a luat măsuri de precauţie faţă de Sebastian Ghiţă, iar MAI ar trebui să dea socoteală despre pierderea din filaj şi dispariţia fostului deputat.

Laura Codruţa Kovesi:

– În primul rând nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar, care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt instrumentate la DNA, o parte  sunt deja trimise în judecată. Un inculpat fugar faţă de care am făcut încă din cursul anului trecut, încă din aprilie, când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA, şi a făcut declaraţii denigratoare la adresa sistemului judiciar. Nu doresc să intru în dialog cu acesta.

– În ceea ce priveşte atacurile din ultima perioadă cu privire la sistemul de Justiţie, v-aş ruga să observaţi că sunt făcute de inculpaţi, care sunt cercetaţi în dosarele DNA, de inculpaţi care sunt trimişi în judecată sau chiar condamnaţi de DNA sau de persoane care îi susţin. Aceste atacuri sunt făcute pentru că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii. Deşi am făcut mai multe demersuri constituţionale aceste atacuri au continuat. Doar la sfârşitul anului trecut am făcut peste 14 sesizări la CSM cu privire la afirmaţiile tendenţioase, denigratoare, uneori chiar ridicole, am sesizat CNA cu privire la 12 emisiuni.

– În cursul zilei de azi, cu privire la acuzaţiile care au apărut în cursul lunii decembrie şi ianuarie din partea mai multor persoane cercetate de DNA, am sesizat CSM, practic răspunsul meu îl veţi găsi în sesizarea mea atunci când va fi făcută publică.

– Parte dintre aceste afirmaţii mincinoase au fost verificare deja în cadrul unui dosar penal şi s-a dat şi verdictul de clasare.

– Astăzi, domnul ministru ne-a invitat la o discuţie privind bugetul DNA, pentru a ne ajuta în privinţa resurselor umane şi sediile de care parchetele au nevoie.

– În acest dosar (cel în care este cercetat Sebastian Ghiţă) am dispus măsura controlului judiciar şi am instituit măsura de a nu părăsi ţara şi am dispus măsura supravegherii operative, aceste măsuri trebuiau implementate de structurile MAI. Solicitarea pentru mandatul european de arestare face parte din procedura standard.

– Nu sunt de acord ca o lege de amnistie, graţiere colectivă sau individuală să vizeze infracţiuni care sunt date în competenţa de investigare a DNA

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite