Laura Codruța Kovesi a contestat în instanță controlul judiciar. Fosta șefă a DNA nu are voie să părăsească țara. Declarații de susținere din parte oficialilor europeni

29 martie 2019, 20:16

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat ca orice inculpat la secția 18 de Poliție și a semnat că a luat la cunoștință interdicțiile impuse de procedura de controlul judiciar. Ea trebuie să ajungă la secție în fiecare zi de luni, la ora 10.00, pentru a demonstra că respectă măsura cerută de procuror.

După 10 minute, la ieșire, fosta șefă DNA a făcut declarații presei.

Kovesi nu are voie să părăsească țara fără acordul procuroarei Adina Florea și nu are voie să vorbească cu presa despre anchetă. Ea nu are voie nici să profeseze ca procuror la Parchetul General. Kovesi a contestat măsura preventivă la Instanța Supremă. Procesul se va judeca miercurea viitoare.

Între timp, oficialii europeni au luat poziție pentru susținerea ei. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, spune că o sprijină în continuare pe Kovesi pentru șefia Parchetului European, iar Comisia Europeană critică ancheta în care este inculpată fosta șefă a DNA, în timp ce ea candidează pentru funcția de șef al Parchetului European.

Și ambasadorul canadian Kevin Hamilton s-a declarat tulburat de știrile potrivit cărora Kovesi nu are voie să părăsească țara și să facă declarații presei.

Kovesi a fost inculpată de Secția specială în dosarul extrădării lui Nicolae Popa de la FNI pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite