Laura Codruța Kovesi după întâlnirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader: Nu mi-a cerut demisia, nu intenționez să-mi dau demisia

27 martie 2017, 16:40

Întrevederea dintre procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și  ministrul Justiției, Tudorel Toader, a durat aproximativ o oră.

ACTUALIZARE 18.05 „Am discutat despre activitatea DNA. Nu, nu mi-a cerut demisia, nu intenționez să-mi dau demisia, nu am de ce să dau demisia. DNA și-a făcut treaba”, a răspuns Laura Codruța Kovesi întrebărilor adresate de jurnaliști.

Kovesi a refuzat să dea alte detalii după discuția cu ministrul Tudorel Toader.

ACTUALIZARE 17.15 Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a venit la sediul Ministerului Justiţiei.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a subliniat că l-a asigurat pe Toader de interesul continuu al SUA în a susține eforturile sale de a continua lupta împotriva corupției.

Am venit doar pentru a mă prezenta ministrului Justiției. Am avut o discuție foarte bună despre istoria cooperării dintre Statele Unite ale Americii și România. L-am asigurat pe ministru de interesul continuu al țării mele în a susține eforturile sale de a întări statul de drept în România și, desigur, de a continua lupta împotriva corupției„, a declarat Hans Klemm la ieșirea de la Ministerul Justiției.

Întrebat de reporterul Știrilor TVR dacă Laura Codruța Kovesi ar trebui să demisioneze după decizia CCR privind #OUG13, ambasadorul SUA a precizat că nu a fost abordată această chestiune.

ACTUALIZARE 16.40 „Reprezentanţii Ambasadei SUA se întâlnesc în mod constant cu oficialii români să discute probleme bilaterale de interes comun”, a precizat Biroul de presă al ambasadei pentru news.ro.

Am făcut evaluările, cele 14 zile s-au împlinit chiar de aseară. Voi proroga termenul cu două zile, dat fiind că am fost la Bruxelles. Astăzi voi avea o întrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele prânzului, voi organiza o conferință de presă (…) și vă voi da toate amănuntele„, a declarat luni dimineață ministrul Justiției, Tudorel Toader.

VEZI și Justiţia din România, în discuție la Bruxelles. Ministrul Tudorel Toader, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști, analiză pe OUG13

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite