Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

6 iunie 2018, 10:25

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat miercuri la Secția disciplinară pentru procurori la CSM însă nu a făcut declarații. Ea este vizată de trei acțiuni disciplinare, demarate de Inspecția Judiciară.

În prima dintre ele, procurorul șef DNA este acuzat că ar fi știrbit onoarea și prestigiul Justiției, prin faptul că anul trecut în iunie au apărut în spațiul public înregistrări dintr-o ședință a DNA în care o voce, care ar fi a șefei DNA, făcea tot felul de referiri la decizii ale CCR și la procurorii din subordinea ei. Vocea cerea să încerce să facă dosare și să încerce să ajungă la premier și miniștri.

O altă cercetare disciplinară se referă la faptul că Laura Codruța Kovesi a delegat-o pe consiliera ei, Dana Titian, să facă un control la secția judiciară a DNA, în condițiile în care Dana Tițian este judecătoare, nu procuroare.

A treia cercetare disciplinară se referă la faptul că șefa DNA a refuzat să se prezinte la Comisiei parlamentare de control a alegerilor din 2009. Laura Codruța Koveși a trimis comisiei un răspuns în scris însă nu s-a prezentat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă