Lăsata Secului în Rusia. Sărbătoarea este plină de tradiții menite să alunge spiritele rele

11 martie 2019, 14:34

Fiecare vânzător de la tarabă se întrece în a compune cele mai interesante și năstrușnice versuri, în speranța că vizitatorii vor cumpăra de la ei dulciuri, alte mâncăruri delicioase sau suveniruri. Desigur, Maslenista la ruși este de neconceput fără tradiționalele clătite.

Nigora, vânzătoare de clătite: “Cele mai cerute clătite sunt cele cu smântână şi gem. Foarte apetisante sunt cele cu somon sau cu icre roşii.”

Pe lângă festinul culinar, organizatorii s-au gândit și la multe jocuri interactive. Copiii sunt cei mai alintați. Ei au totul la dispoziție: pot să participe la bătăi cu sacul, să sară coarda sau să meargă pe frânghie. Dar nici adulții nu se lasă mai prejos.

Se spune că, de Lăsata Secului, iarna își pierde din puteri și cedează locul primăverii.

Pentru a alunga iarna, potrivit tradiției, de Maslenitsa se dă foc la o păpușă de paie. Anul acesta, păpușa este înlocuită cu un alt simbol: valenki – tradiționalele cizme rusești făcute din pâslă.

Timp de două zile, în toate parcurile din capitala rusă a fost un adevărat festin cu mâncăruri delicioase, muzică și bună dispoziție.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă