Lărgirea plajelor a fost sistată după ce au fost găsite fragmente de la o epavă. DNA face anchetă

3 martie 2021, 09:42

Fragmentele de natură lemnoasă, care pot proveni de la o epavă, au fost găsite la sfârșitul lunii trecute, după ce, la solicitarea procurorilor, specialiștii din cadrul Centrului de Scafandri Constanța, ai Poliției de Frontieră, Garda de Coastă și un arheolog scafandru au cercetat perimetrul.

Fragmentele au fost găsite dispersate pe o suprafață de 20 de m pătrați. Acum, Direcția Județeană de Cultură Constanța trebuie să conserve zona.

Lucrările de extragere a nisipului au fost sistate pe o suprafață de trei kilometri pătrați. Acum, nisipul se extrage dintr-o zonă apropiată, însă acolo resursa este disponibilă numai pentru câteva săptămâni.

Direcția Națională Anticorupție a deschis o anchetă penală in rem și verifică modul în care s-a aprobat exploatarea unui perimetru din situl arheologic subacvatic despre care existau indicii că ar conține vestigii arheologice. În 2017, specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța au scanat acea zonă și nu au găsit elemente cu valoare arheologică. După întocmirea raportului, acesta a fost înaintat Comisiei Naționale de Arheologie pentru a fi analizat în vederea emiterii certificatului de descărcare de sarcină arheologică.

Cercetările continuă în acest caz, iar procurorii DNA au transmis că proiectul în valoare de 750 de milioane de euro care vizează lărgirea plajelor de pe litoral nu este blocat de vreo anchetă și nu a existat vreo intenție în acest sens.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite