Lansarea candidaturii la prezidențiale a lui Ron DeSantis, rivalul lui Trump, s-a transformat într-un fiasco pe Twitter. „Tăceri incomode. Un eşec total”

Ron DeSantis
Ron DeSantis
25 mai 2023, 10:48

Candidatura guvernatorului Floridei era extrem de aşteptată de republicanii care căutau o alternativă la fostul preşedinte american, ale cărui idei le împărtăşeşte, dar nu şi excesele.

Ea a fost oficializată miercuri după-amiază.

Într-un videoclip postat pe Twitter, cel perceput drept principalul contracandidat republican al miliardarului din New York, a promis că va „conduce marea revenire a Americii”. O expresie care evocă sloganul emblematic al campaniei victorioase a lui Donald Trump din 2016: „Make America Great Again”.

Guvernatorul urma să dea mai multe detalii despre candidatura sa în timpul unui dialog cu Elon Musk pe Twitter. Dar probleme tehnice grave au perturbat fluxul emisiunii, ascultată de sute de mii de utilizatori.

„Mulţumesc pentru răbdare”, „microfonul tău nu este deschis”…, a încercat cumva şeful Twitter să gestioneze această situaţie haotică.

Guvernatorul a încercat să-şi desfăşoare viziunea pentru ţară, luând mereu drept exemplu Florida, pe care a transformat-o într-un laborator de idei conservatoare.

„Mă angajez să fiu un lider energic care va aborda probleme importante”, a promis el, subliniind în special problemele migraţiei.

Dar mesajul lui părea parazitat de seria de bug-uri din jurul acestei lansări.

„Probleme tehnice. Tăceri incomode. Un eşec total”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al fostului preşedinte.

Câştigătorul alegerilor primare republicane se va confrunta în noiembrie 2024 cu candidatul ales de Partidul Democrat – cel mai probabil Joe Biden.

De asemenea, liderul octogenar s-a grăbit să râdă de lansarea campaniei lui Ron DeSantis. „Acest link funcţionează”, a ironizat preşedintele-candidatul într-o postare pe Twitter, redirecţionând utilizatorii către campania sa de strângere de fonduri.

Fost ofiţer de marină, Ron DeSantis câştigase popularitatea multiplicându-şi izbucnirile ultraconservatoare în domeniul educaţiei sau imigraţiei.

Dar drumul lui către Casa Albă este presărat cu capcane.

Mulţi conservatori şi-au pus speranţele în candidatura sa după realegerea sa triumfală ca lider din Florida în noiembrie 2022 – o perioadă în care Donald Trump părea să piardă avânt. Dar guvernatorul rămâne acummult în urma fostului preşedinte, potrivit numeroaselor sondaje de opinie.

Sondaje care trebuie analizate cu grijă, întrucât buletinul de vot este încă departe, dar pe care Donald Trump le-a împărtăşit cu bucurie, miercuri, pe reţeaua sa, Truth Social.

Principalul handicap al guvernatorului din Florida, tată a trei copii: lipsa de charismă. Şi asupra căreia tabăra Trump nu ezită să-l atace.

Ales să conducă Florida în 2018, cu sprijinul lui Donald Trump, Ron DeSantis pretinde că întruchipează noua gardă.

Ceilalţi candidaţi republicani declaraţi – Nikki Haley, Tim Scott, Asa Hutchinson – rareori depăşesc 5% din intenţiile de vot pentru moment.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite