Lansare „Facebook News”, un flux de stiri realizat în cooperare cu mass-media

26 octombrie 2019, 13:59

Este o nouă actualizare a platformei, care vizează promovarea jurnalismului de calitate. Facebook News reprezintă și un răspuns la acuzațiile prvind propagarea dezinformării prin rețeaua de socializare. Și o replică la fake news, un fenomen născut și răspândit în exces în mediul virtual.

Fluxul de știri va fi realizat în parteneriat cu instituții de presă și va avea la bază o selecție efectuată de jurnaliști independenți din punct de vedere editorial. Cel puțin acestea sunt asigurările date cu ocazia lansării produsului la New York.

Facebook News le va oferi utilizatorilor mai mult control asupra articolelor pe care le vizualizează și posibilitatea de a explora mai multe domenii de interes printr-o aplicație specială. Fluxul va evidenția principalele informații naționale ale zilei și va pune accentul pe divertisment, sănătate, economie și sport, teme cerute de utilizatori, potrivit evaluărilor făcute.

Printre organizațiile de presă partenere se află, pentru inceput, Wall Street Journal, Washington Post, People, posturile ABC, CBS News și Fox News.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă