Landul austriac Tirol renumit pentru stațiunile sale de schi a fost plasat în carantină. Cei 750.000 de locuitori nu au voie să părăsească regiunea

Austria. Tirol
Austria. Tirol
19 martie 2020, 09:12

„Am emis o ordonanţă de (plasare în) carantină pentru cele 279 de comune din Tirol”, au anunţat miercuri seara, într-un comunicat, autorităţile regionale.

Această carantină presupune că locuitorii nu vor trebui – exceptând cazurile de extremă necesitate – să iasă din comunele lor şi de pe teritoriul regiunii, precum şi că regiunea însăşi nu va mai fi accesibilă persoanelor din exterior. 

„Izolarea Tirolului este absolut necesară. Pentru că vrem să împiedicăm ca virusul să se propage dinspre Tirol şi vrem de asemenea să ne protejăm mai mult”, a explicat preşedintele landului.

Tirolul, situat în vestul Austriei, se învecinează cu Italia şi Germania. Mai multe staţiuni celebre de sporturi de iarnă se află aici.

Tocmai în una dintre staţiunile sale, cea din comuna Ischgl, mai multe sute de turişti au fost contaminaţi de la începutul lui martie, generând critici drastice faţă de reacţia responsabililor locali.

Virusul a fost exportat de numeroşii schiori reveniţi în ţările lor după vacanţă. În Danemarca şi Norvegia, mai multe sute de cazuri de coronavirus au o legătură cu Tirolul. Urma focarului infecţios se mai regăseşte în Suedia, Islanda, Germania şi chiar în Canada.

Valea unde se află Ischgl şi mai multe comune vecine se aflau deja în carantină strictă de câteva zile, în timp ce restul Austriei este plasată în izolare, cu limitări drastice ale deplasărilor, începând de luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă