Lacul Techirghiol s-a colorat în roz. Apa nu este periculoasă pentru oameni

25 iunie 2022, 17:08

O peliculă roz acoperă mare parte din lacul Techirghiol. Culoarea este dată de bacteriile sulfuroase capabile să absoarbă energia solară.

Acestea se aștern ca un praf pe algele expuse la lumina și le modifică culoarea.

Adrian Bîlbă – doctor în ştiinţe medicale veterinare: Este o concentratie mare de săruri și substanțe organice în cantitate mare care generează această algă roșiatică. O algă care fixează în corpul ei carotenoizi și care colorează crustaceele și, dacă vin flamingo, aici își vor colora penele. După știința mea, amploarea fenomenului este o premieră.

Temperaturile ridicate accentuează mirosul algelor care este dat de hidrogenul sulfurat. Cu cât mirosul este mai pregnant și cantitatea de alge mai mare, cu atât lacul va produce mai mult nămol.

Specialiștii au luat totuși probe din apă, pentru a se asigura că nu există niciun pericol pentru turiști. Turiștii veniți la tratament la Techirghiol pot intra în apa lacului. Analizele au arătat că nu este vorba despre poluare, ci despre un fenomen natural care duce la înnoirea constantă a nămolului cu proprietăți terapeutice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite