Lacul Morii din Capitală va fi reamenajat: spații de joacă, debarcadere, insule plutitoare și zone pentru plajă

30 iunie 2023, 17:36

Primăria Sectorului 6 susține că, peste doi ani, Lacul Morii se va afla în mijlocul unui imens parc. În zonă se vor amenaja locuri de joacă, se vor construi alei diagonale care vor face accesul către baraj, dar şi pontoane plutitoare.

DRAGOŞ POROJNICU, jurnalist TVR: Pe insula de pe Lacul Morii ar urma să fie construite mai multe debarcadere, locuri de joacă pentru copii, dar și zone unde se poate sta la plajă pe iarbă verde.

Pe lac vor fi amenajate și câteva insule plutitoare.

MIRCEA MUNTEANU, architect: Aceste insule plutesc, dar au și strat vegetal precum și pietriș pentru depunerea ouălor păsărilor. Ele sunt ancorate pe fundul lacului cu niște greutăți și astfel urcă sau coboară când nivelul apei variază.

Proiectanții au luat în calcul și posibilitatea practicării sporturilor pe apă.

TEODOR FROLU, vicepreşedinte, Asociaţia „Ivan Patzaichin”: Se pot face toate sporturile nautice, mai puțin cele cu motor și, din perspectiva asta, este un paradis al celor care practică windsurf sau cei care merg cu micile ambarcațiuni de vele, eu știu, o școală de canotaj pentru copii.

În parteneriat cu Primăria Chiajna, Primăria Sectorului 6 intenționează să amenajeze pe cele 60 de hectare inundabile din spatele Lacului Morii o pădure urbană, unde iubitorii de natură se vor putea plimba.

EMIL IVĂNESCU, preşedinte, Ordinul Arhitecţilor Bucureşti: Soluții bazate pe natură, integrarea cadrului existent. Lucrul cu vegetația, fauna și tot ce înseamnă fauna locală, încurajarea ei, iar tot ce înseamnă design se subsumează acestor idei.

MIRCEA MUNTEANU, architect: Va fi probabil cea mai importantă investiție dintr-un parc nou într-o zonă pe care am igienizat-o deja. Vor fi finanțări pe POR, bani europeni special pentru acest program.

Întregul proiect ar costa între 25 și 30 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite