Lacul de smarald. Complexul geologic din județul Brașov atrage tot mai mulți turiști

20 august 2018, 15:20

În urma cu zeci de ani, lângă Racoș încă mai funcționa cariera de bazalt. A fost închisă în anii 90 și de-a lungul timpului în imensa excavație s-a adunat apa din ploi și din topirea zăpezilor. S-a format astfel un lac lung de peste 300 de metri pe suprafața căruia se oglindesc pereții de roca înalți de până la 50 de metri. Peisajul este unic și a atrage tot mai mulți turiști.

Lacul s-a populat cu pești, broaște dar și șerpi de apa. Peste luciul apei zboară libelule și alte insecte. Turiștii care vin admiră peisajul, mai fac câte o baie, iar unii lasă și urme nedorite: peturi și alte ambalaje care au ajuns și pe suprafața apei.

La câteva sute de metri de lac se afla coloanele de bazalt formate în urma activității vulcanice cu peste un milion de ani în urmă. Sunt înalte de pana la 15 metri li fac parte din patrimoniul natural protejat.

O alta comoară a naturii din complexul de la Racoș este cariera de scorie bazaltică. Peisajul de aici seamănă cu Marele Canion din Arizona. Cea mai înaltă zonă din complex este vârful Hegheș, care măsoară 60 de metri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă