Lacrimi pentru victimele tragediei aeriene din Iran. Sute de canadieni și-au plâns rudele sau prietenii dispăruți în catastrofă. Membrii comunității iraniene li s-au alăturat

10 ianuarie 2020, 20:00

Sute de canadieni din Toronto și-au plâns rudele sau prietenii dispăruți în catastrofa aeriană din Iran. Au aprins candele și au depus flori la fotografiile victimelor.

La tristul ritual au participat și membrii comunității iraniene, foarte numeroasă. În oraș trăiesc nu mai puțin de 100.000 de iranieni.

Ceremonii similare au avut loc și la Montreal și Ottawa, unde premierul Trudeau a depus o coroană de flori în fața Parlamentului.

Justin Trudeau, premierul Canadei: „Avem informaţii din surse multiple, inclusiv de la aliaţii noştri şi de la serviciile noastre. Toate indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer iraniană„.

Un oficial american a declarat că informațiile culese de sateliți confirmă acest scenariu.

Un specialist de la Pentagon a spus că semnalul radar al aeronavei ucrainene era asemănător unui avion de transport militar american.

Și președintele Trump s-a declarat convins că „cineva a făcut o greșeală”.

Iranul respinge acuzațiile și a anunțat că statele care au cetățeni printre victime pot participa la anchetă.

Ali Abedzadeh, şeful Aviației civile: „Un lucru ştim sigur – acest avion nu a fost lovit de o rachetă. Aşa cum am mai spus, avionul era în flăcări, în zbor, timp de un minut şi jumătate. Potrivit traiectoriei, pilotul a încercat să se întoarcă„.

Ali Abedzadeh a precizat că aeronava a descris o mișcare spre dreapta. El a mai adăugat că datele din cele două cutii negre, care au fost recuperate, vor fi analizate într-o lună sau două, iar ancheta ar putea dura un an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite