Lacrimi, flori și candele pentru Stela Popescu. Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu la Teatrul Constantin Tănase

24 noiembrie 2017, 09:23

Cu flori și candele în mâini, sute de oameni care au admirat-o pe scenă pe Stela Popescu s-au dus la Teatrul Constantin Tănase să o vadă pentru ultima dată.

Corina Chiriac:Au fost ani extraordinari. Stela începea să facă celebrele travestiuri cu Arșinel, acele momente unice, fabuloase (…) Eu niciodată nu plâng și nu m-a văzut nimeni plângând, dar îmi pare enorm de rău„.

De cum călca pe scenă, Stela Popescu câștiga publicul cu un surâs inconfundabil. Era secretul ei, neștiut nici de cei din culise. A încântat atâția români în aproape 6 decenii de carieră! Stela era sinceră cu publicul. Așa l-a câștigat. Din anii ’70, românii nu își imaginau programe de diverstiment fără Stela și Arșinel.

A făcut teatru, film, televiziune și spectacole de revistă. Toate îi ieșeau perfect, spun colegii de scenă.

Ea a fost o lumină pentru noi toți și cred că a trecut în lumină. Și așa trebuie să rămână. Eu consider că Stela Popescu n-a murit, pentru că trăiește în fiecare dintre noi, spune actrița Draga Olteanu-Matei.

Ea era foarte puternică și nu suporta oamenii plângăcioși lângă ea, de aia cred că Stelei nu i-ar face bine să ne vadă plângând„, spune actrița Rodica Popescu-Bitănescu.

Pentru actorii tineri, Stela Popescu a fost sursă de inspirație datorită forței și devotamentului cu care trata fiecare rol.

Ne știa activitatea, ne spunea ‘Te-am văzut, te-am urmărit, ai făcut bine sau nu ai făcut bine’„, subliniază actorul Silviu Biriș.

La Teatrul Constantin Tănase, în locul afișelor cu spectacolele în care Stela Popescu urma să joace au fost puse fotografii alb-negru din cariera actriței.

Înmormântarea va fi duminică.

Stela Popescu, una dintre cele mai iubite actriţe din România și-a petrecut ultimele șase decenii în lumina reflectoarelor. A fost găsită fără suflare de către fiica sa adoptivă. „S-a rupt ceva în noi”, a spus, cu vocea gâtuită de emoție, Alexandru Arșinel, cel cu care a împărţit scena zeci de ani și alături de care a creat momente de teatru memorabile.

Stela Popescu: Viața este extraordinar de frumoasă, indiferent ce ți se întâmplă. Cu bune și cu rele, viața este extraordinară

Stela Popescu, o viață dedicată comediei. Frumoasa basarabeancă a făcut istorie în teatrul şi filmul românesc

Stela Popescu, ultimul interviu pentru TVR

Artiștii deplâng moartea actriței Stela Popescu. Oana Sârbu: „E ca și cum simți că dispare o planetă. Cum să dispară o planetă?”

Stela Popescu a murit. Actrița ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite