Lacrimi și durere în ziua despărțirii de Petrică Mîțu Stoian

Ultimul drum al îndrăgitului cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a fost pavat cu lacrimi și durere. Sute de oameni, rude, prieteni, dar şi admiratori, șocați de dispariția interpretului, au venit să îl vadă pentru ultima dată. A știut să bucure sufletul și acum îi va cânta lui Dumnezeu, spun cei care l-au iubit și apreciat. Rămâne în urmă un gol imens, pe care nimeni nu îl poate umple. Cei care l-au cunoscut pe Petrică Mîțu Stoian spun că scena muzicii populare este mai săracă, însă interpretul va avea o pagină de istorie a muzicii, care a intrat în inimile românilor.

10 Noiembrie 2021, 13:15 (actualizat 10 Noiembrie 2021, 20:53) Știrile TVR |

ZORINA BĂLAN, interpret de muzică populară: Dumnezeu să primească toate cântecele și toate rugăciunile de azi, sunt convinsă că în inimile noi întâi rugăciunea domnește, că ea vine după cântarea inimilor noastre, așa că mă rog la bunul Dumnezeu. Să cânte și de acolo, oriunde ar fi să cânte, ăci asta a știut cel mai bine!

Lacrimi și multă durere! În ziua lungă a despărțirii, cei care l-au iubit pe Petrică Mîțu Stoian nu l-au lăsat singur pe ultimul drum. Cu toții și-au amintit de omul "luat de la coasă", ca să ducă doina mehedințeană în inimile tuturor românilor. Îndrăgitul artist iubea muzica și apropiații spun că niciodată nu l-au văzut trist.

GHEORGHE PORUMBEL, director Ansamblul Profesionist ,,Doina Gorjului,,: Era de o vivacitate, așa. Niciodată nu afișa un aer de bolnav, dimpotrivă, era tare și răspândea numai voie bună și bună dispoziție.

VASILE CIOBANU, interpret de muzică populară: Prin noblețea și vocea lui va lăsa un gol imens.

La începutul săptămânii trecute, Petrică Mîțu Stoian participase la filmările pentru programul de Revelion de pe TVR 2. Cu aceeași energie și voie bună care l-au făcut cunoscut în toate colțurile țării.

Petrică Mîțu Stoian a fost înmormântat la cimitirul Ungureni, acolo unde își pregătise locul de veci.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 3°C 6°C
BRASOV 3°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI