Lacrimi și durere după moartea lui Benone Sinulescu: "Se rupeau ușile la intrare și la ieșire în sălile de spectacol unde cânta"

Curg lacrimi pentru îndrăgitul interpret Benone Sinulescu, care s-a stins ieri, după o suferință mai lungă. Moartea artistului a lăsat în urmă multă tristețe. Lumea muzicii populare e din nou în doliu.

19 Noiembrie 2021, 19:59 (actualizat 19 Noiembrie 2021, 20:16) Știrile TVR |

Moartea lui Benone Sinulescu a fost un șoc pentru familia sa. Soția sa povestește că își făceau planuri să meargă la țară, de Sărbători.

ELENA SINULESCU, soția artistului: El își dorea cu ardoare să ajungem la țară, și aici, la Bârzava, și la Siriu. La Bârzava avem o grădină foarte mare unde și-a plantat pomi fructiferi și îi plăcea și grădinăritul și florile. Pe 17 noiembrie am împlinit 40 de ani de căsătorie. Niște ani nemaipomeniți au fost, într-adevăr.

Din cauza unei afecțiuni cardiace, artistul a stat departe de scenă în ultimii ani. Colegii își amintesc cu nostalgie spectacolele de pe vremuri și turneele la care participaseră.

PETRICĂ PAȘCA, taragostist și dirijor Orchestra Rapsozii Zarandului: E de neînchipuit, iar alții spun că fabulăm când spunem că se rupeau ușile la intrare și la ieșire în sălille de spectacol. Au fost cazuri când a trebuit să repetăm spectacolul în aceeași localitate, că n-a încăput publicul la un spectacol.

Benone Sinulescu și-a trăit ultimii ani de viață în casa părintească a soției sale, în comuna arădeană Bârzava. Localnicii și-l amintesc cu mare drag.

Benone Sinulescu s-a stins din viaţă la 84 de ani. Îndrăgitul interpret suferea de pneumonie şi starea i s-a agravat în ultima săptămână. Benone Sinulescu a încântat generaţii de iubitori de muzică populară, de-a lungul unei cariere de peste o jumătate de secol. A cântat cu Maria Tănase şi a colaborat cu artişti cunoscuţi, de la Irina Loghin la trupa etnodance Ro-Mania.

Cei care l-au cunoscut și apreciat pe Benone Sinulescu își pot lua rămas bun până duminică, la Teatrul de stat Ioan Slavici din Arad. În amintirea tuturor, artistul rămâne un om deosebit, discret și înzestrat cu mult talent. De la colegii cu care a colaborat de-a lungul anilor, până la cei care doar l-au întâlnit pe stradă, toți mărturisesc că îi vor simți foarte mult lipsa.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI