Laboratorul casei inteligente, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Tinerii vor putea să configureze sisteme moderne complete pentru clădiri

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se mândrește cu un laborator de nivel european. Laboratorul se numește "Automatizarea Clădirilor" și îi va ajută pe studenți să învețe practic cum este proiectată o casă smart. Reprezentanții instituției de învățământ spun că vor scoate astfel pe piață specialiști și mai bine pregătiți, cu idei inovatoare.

14 Octombrie 2021, 06:45 (actualizat 14 Octombrie 2021, 08:13) Știrile TVR |

Investiția va permite studenților să testeze, să simuleze și să pună în practică tehnologii și sisteme specifice industriei Automatizării Clădirilor.

Tinerii vor putea să proiecteze și să configureze sisteme moderne complete.

Laboratorul a fost dezvoltat pentru activități didactice și de cercetare, dezvoltarea de proiecte de diplomă și disertație, teze de doctorat și pentru dezvoltarea de proiecte în colaborare cu alte universități.

În laborator, se pot realiza activități avansate și teste experimentale pentru a integra principalele tipuri de sisteme destinate clădirilor în domenii cum ar fi: colectarea datelor de la clădiri pentru monitorizare, controlul mentenanței, contorizarea și optimizarea consumurilor. Anual, peste 1000 de studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice și cercetători vor beneficia de echipamentele și dotările laboratorului.

Valoarea investiției depășește 50 de mii de euro.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI