Laboratoare performante în facultăți. Parteneriatele încheiate cu firme private au adus investiții și mai multe șanse de angajare pentru studenți

O șansă în plus pentru mii de studenți de la noi! Fac ore în laboratoare performante, dotate cu aparatură și echipamente noi. A fost posibil datorită unor parteneriate încheiate între facultăți și firme private, în special cu capital străin. S-au oferit să utileze laboratoarele, iar unele își trimit chiar angajați să le țina cursuri studenților. La rândul lor, acestia au posibilitatea să facă practica în aceste companii.

08 Octombrie 2018, 12:57 (actualizat 08 Octombrie 2018, 12:58) Știrile TVR |
Laboratoare moderne pentru studenți
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

După absolvire le pot deveni și angajați.

Așa au gândit și profesorii, conducerea facultății dar și partenerii economici care au făcut uriașă investiție. Unul dintre laboratoarele Facultății de Automatică din Craiova are de curând 52 de calculatoare noi.

Și Universitatea Transilvania din Brașov are încheiate parteneriate cu zeci de companii din jurul orașului și chiar din Sibiu. Cele mai multe laboratoare dotate cu aparatură și echipamente din donații sunt la facultățile tehnice, însă și facultatea de Matematica a primit ajutor. Iar în curând și Facultatea de Inginerie Electrică și știința calculatoarelor va avea încă 2 laboratoare modern echipate.

Beneficii sunt de toate părțile.

Pentru studenti este importantat să aibă un loc de muncă la finalizarea studiilor. Așa se întâmplă și cu cei de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Fac practică la cele peste 200 de firme care au investit și bani în laboratoarele și în programele de masterat.

La Universitatea Tehnică sunt 10 laboratoare moderne, dar și programe de master adaptate pentru a răspunde cerințelor partenerilor privați.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pune la dispoziția studenților peste 200 de programe de studii.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI