La un centru clandestin de bătrâni din Vrancea, care aparţine Crucii Roşii, au fost descoperite medicamente expirate. Beneficiarii erau înghesuiți în camere mici și neaerisite, la un loc cu pisici și câini

13 iulie 2023, 09:32

La centrul clandestin din Vrancea, ce aparţine Crucii Roşii, au fost descoperite medicamente expirate, dar şi câini şi pisici ce trăiau laolaltă cu bătrânii.

Înghesuiți în camere mici și neaerisite, la un loc cu pisici și câini, bolnavi și neajutorați, 43 de vârstnici din Vrancea au fost descoperiți în urma unei sesizări ajunse la prefectul județului Vrancea.

În demisolul unuia din cele două pavilioane, în aceeași încăpere cu centrala termică și boilerele, era cazat un alt batrân. Azilul nu figurează în evidența niciunei instituții a statului, dar aparține de Crucea Roșie.

Rodica Davidean, directoarea filialei Vrancea a Crucii Roșii: “La momentul 2016 am retras cererea de autorizare, am înștiințat autoritățile, dar am rămas cu o parte dintre beneficiari care nu aveau pe nimeni. Erau oameni ai străzii. Pentru a găsi o soluție, am găsit în statutul Crucrii Roșii și am lucrat la o formă de contract în baza legii noastre, în baza legii în care funcționăm”.

Batrânii au fost consultați de echipajele de la ambulanță și trimiși la Spitalul Județean pentru diagnosticare și cazare temporară. Așezamântul a fost închis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă