La un an de la începutul războiului în Ucraina, preşedintele Chinei, Xi Jinping, va susţine un ”discurs de pace”

Xi Jinping mesaj
Xi Jinping mesaj
17 februarie 2023, 15:58

Wang Yi conduce Oficiul Comisiei pentru Afaceri Externe al Partidului Comunist Chinez şi efectuează în prezent un turneu în Europa. El va participa  şi la Conferinţa de Securitate de la Munchen, unde ar putea avea o întâlnire cu secretarul american de stat Antony Blinken.

Şeful diplomaţiei chineze i-a spus ministrului italian, potrivit acestuia din urmă, că „China doreşte pace” şi preşedintele chinez va susţine un „discurs de pace” la împlinirea unui an de la începutul războiului în Ucraina, pe 24 februarie.

În discuţia avută cu responsabilul chinez, Antonio Tajani i-a cerut acestuia ca Beijingul să exercite presiuni asupra Moscovei şi să-şi folosească „marea influenţă” pe lângă aceasta pentru a o convinge să se aşeze la masa negocierilor cu Ucraina, potrivit postului de radio RAI.

Dar preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reafirmat, într-un interviu acordat postului BBC, că nu va negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Un consilier al lui Zelenski a repetat, la rândul său, că, pentru ca Ucraina să accepte negocieri de pace cu Rusia, aceasta din urmă trebuie mai întâi să-şi retragă trupele de pe teritoriul ucrainean.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă