La Timișoara începe o nouă ediție a conferinței Smart Diaspora, la care participă și un laureat al Premiului Nobel pentru Chimie. Evenimentul este transmis în direct la TVR

9 aprilie 2023, 21:10

Conferința Internațională „Smart Diaspora” continuă seria întâlnirilor comunității științifice românești din țară și străinătate, începută în 2008. Evenimentul face parte și din programul „Timișoara, capitală culturală europeană” și cuprinde 38 de workshop-uri. Are Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Premierul României a subliniat la evenimentul de lansare de anul trecut că instituțiile trebuie să colaboreze mai bine pentru ca romanii care studiază sau muncesc acum în străinătate să revină în ţară.

Despre idei care schimbă lumea va vorbi la conferință și Jean Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 1987. El a descoperit moleculele înrudite numite criptanzi.

Cercetătorul, membru de onoare al Academiei Române, va primi titlul Doctor Honoris Causa în cadrul unei ceremonii la Universitatea de Vest din Timişoara. Evenimentul va fi transmis în direct de TVR International și TVR Cultural, marți, de la ora 9.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite