La spitalul groazei din Reșița nu a fost încă nimeni demis. Autoritățile locale așteaptă încă raportul controlului făcut de Ministerul Sănătății

22 decembrie 2020, 13:37

Sunt trei săptămâni de când în spaţiul public au apărut aceste imagini care arătau suferința pacienților COVID lăsaţi nesupravegheați într-o secție a Spitalului județean de urgenţă din Reşiţa.

Bolnavii, care aveau şi afecţiuni psihice şi se infectaseră într-un centru de asistenţă, erau dezbrăcăţi, în paturi murdare şi băi insalubre. În imagini apărea și un pacient decedat, lăsat pe un pat într-un salon. Managerul spitalului găsea atunci scuze.

Managerul, două asistente şi o infirmieră au fost amendate de Inspecţia Sanitară, dar până acum, nimeni nu a fost demis. Autoritățile locale așteaptă încă raportul controlului făcut de Ministerul Sănătății.

Consiliul județean, care are în subordine spitalul, consideră că sunt mai multe persoane vinovate şi pregăteşte mai multe demiteri.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșiţa s-au autosesizat după apariția imaginilor în presă și au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite