La Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova secția ATI este plină

3 august 2020, 07:08

La Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova secția ATI este plină. Toate paturile sunt ocupate.

La Spitalul Județean de Urgență din Craiova doar unul dintre cele 20 paturi pe secția de terapie intensivă – destinate pacienților cu Covid și suspecți de Covid, mai este liber. Conducerea unității medicale susține că se confruntă cu o situație dificilă pentru că sunt tot mai multe cazuri de la o zi la alta, iar în acest moment sunt 17 pacienți suspecți de Covid în Unitatea de Primiri Urgențe care așteaptă rezultatele testelor. Acesta este motivul pentru care, potrivit conducerii spitalului județean, nu mai pot fi internați bolnavi din alte județe.

În Gorj, la Târgu-Cărbunești, spitalul suport Covid nu mai are niciun loc liber la Terapie Intensivă, iar la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, mai sunt doar două paturi libere, din cele 10 destinate bolnavilor cu Covid.

Și în Mehedinți mai sunt 8 locuri libere la terapie intensivă.

În Vâlcea, situația pare un pic mai bună. La spitalul județean, chiar dacă mai este un loc, din cele patru, liber la terapie intensivă, în caz de nevoie se poate extinde secția pentru că există opt ventilatoare disponibile pentru bolnavii covid.

La spitalul din Horezu, mai sunt 6 paturi libere la secția ATI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite