La Sibiu există un spital unde s-ar putea face transplant pulmonar

27 martie 2017, 20:45

După ce a lucrat 14 ani în spitale din Europa şi America, Victor Costache s-a întors în România cu un singur gând: să salveze pacienţii care au nevoie de transplant pulmonar. Zece ani şi i-a petrecut la Spitalul Universităţii din Grenoble, unde a făcut 20 de astfel de operaţii. Acum conduce secţia de chirurgie cardiovasculară şi toracică a unui spital privat din Sibiu. Iar de mai bine de doi ani aşteaptă ca angajaţii ANT să vină să acrediteze centrul de transplant pulmonar din spitalul lui.

Din echipă ar urma să facă parte medici specializaţi în Franţa şi în Marea Britanie.

În timp ce echipa din Sibiu se pregăteşte de mai mulţi ani să facă astfel de intervenţii, Agenţia Naţională de Transplant se încurcă în detalii birocratice.

Șeful Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, susţine că vrea să acrediteze şi alte centre de transplant pulmonar şi că va verifica dosarul depus de spitalul din Sibiu.

Angajaţii Agenţiei ar trebui să meargă la spital pentru a verifica, printre altele, dacă schema de personal este corespunzătoare şi dacă centrul este dotat cu aparatură şi echipamente necesare pentru realizarea unor astfel de intervenţii.

Reprezentanţii spitalului spun că, pentru început, ar putea face un transplant pulmonar pe lună.

Cert e că nici astăzi autorităţile nu au găsit soluţii pentru pacienţii care au nevoie de transplant pulmonar. Aceştia nu mai sunt operaţi în niciun centru după ce clinica AKH din Viena a anunţat că nu îi mai poate primi pe bolnavii români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite