La Roma este interzisă temporar circulația vehiculelor Diesel, din cauza poluării fără precedent

Primăria capitalei italiene Roma a fost nevoită să ia măsuri neobișnuite împotriva poluării. Până joi, este interzisă circulația tuturor vehiculelor Diesel. Nu contează cât de nou este modelul de mașină! Poate sa fie și cu EURO-6; dacă merge pe motorină, nu are voie să iasă pe străzile orașului.

15 Ianuarie 2020, 20:14 Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Circulația vehiculelor Diesel, interzisa la Roma "

Deocamdată, restricția este valabilă trei zile și se aplică pentru că un asemenea nivel de poluare nu a mai fost înregistrat la Roma. Zece zile la rând, au fost depășite semnificativ concentrațiile de particule periculoase din aer. O situație pusă pe seama traficului extrem de aglomerat, dar și a vremii neobișnuit de frumoase, lipsită de vânt și ploi care ar mai putea curăța atmosfera.

Andrea  Minutolo, coordonator al unei organizații de protecție a mediului: "Poluarea e o problemă importantă,  provoacă anual în Italia 60.000 de morţi premature. Sunt niveluri necorespunzătoare de oxizi de azot sau alţi poluanţi tipici ariilor urbane, la care sunt expuși milioane de locuitori."

Interdicția de circulație nu se aplică autobuzelor, taxiurilor și altor mijloace de transport public. Este în vigoare la orele de vârf, adică între 7,30 - 10,30 și 16,30 - 18,30.

Andrea  Minutolo: "Măsura e bună, dar vine prea târziu. Asemenea reglementări trebuie impuse de la începutul stării de urgenţă, pentru a se evita expunerea populației la poluanți, un timp atât de îndelungat."

Primarul Romei a decis, în plus, ca temperatura apei din sistemul local de termoficare să nu depășească 17-18 grade Celsius, pentru a limita astfel emisiile poluante generate de boilerele alimentate cu gaz.

Roma nu e singurul oraș italian în care smogul face probleme. Și la Milano sunt interzise trei zile vehiculele Diesel, dar acolo restricția e valabilă doar pentru automobilele mai vechi și poluante.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI