La Penitenciarul Jilava, deţinuţii dresează câini. Programul de reabilitare a deţinuţilor prin dresaj cu câini, unic în România

5 iulie 2019, 20:45

Florian Irimia a fost condamnat la 9 ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de droguri. A executat patru ani, timp în care a făcut tratament şi terapie pentru a scăpa de dependenţă. De trei luni, îl dresează pe Coky, de care s-a legat sufleteşte.

Principesa Maria îşi doreşte să se implice pentru a răspândi acest program. Terapia prin dresaj de câini funcţionează cu succes în America. De acolo l-a adus pe  Finnegan, un câine dresat de o deţinută.

La final, deţinuţii obțin un atestat de dresori şi recompense: extravizite şi pachete.

Matei Octavian ţine în celulă animalul pe care îl îngrijeşte de când era mic cât un pumn. După gratii, mai trăiesc alături de deţinuţi un câine şi două pisici. Matei a ispăşit 6 ani din pedeapsa pentru tâlharie şi speră să plece acasă curând.

Câţiva angajaţi ai penitenciarului s-au specializat în trapie asistată de animale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, pentru a putea alături de voluntari să susţină programul.

Şi câinii sunt reabilitaţi, căci sunt maidanezi, aciuiaţi în curtea Penitenciarului. Acum au primit adăpost, îngrijire medicală şi atenţie.

Până când vor fi adoptați, câinii care alină sufletele deţinuţilor sunt îngrijiţi în padocul Penitenciarului Jilava.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite