La pas, pe urmele traficanților. Polițiștii de frontieră se plâng că nu au cu ce să-și facă meseria

1 noiembrie 2017, 21:33

Polițiștii de frontieră bat la pas munții Maramureșului și Bucovinei, în căutarea traficanților. Sunt zeci de kilometri pe care îi perie zi de zi, indiferent de vreme, deși drumurile sunt greu accesibile. Responsabilitatea aparține Inspectoratului Teritorial Sighetu Marmației, care acoperă o mare parte a frontierei cu Ucraina și o parte a graniței cu Ungaria.

Mașinile și ATV-urile care i-ar putea ajuta în lupta cu traficanții stau, însă, mai mult defecte. Cei care trăiesc din contrabandă nu au astfel de probleme.

Lipsa de dotări a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației cu mașini și ATV funcționale este cunoscută. Din 77 de mașini de teren, numai 20 funcționează. Restul sunt trase pe dreapta cu probleme la motoare, frâne, direcție și suspensii. În cazul ATV-urilor, din 39, numai câteva mai sunt funcționale.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră susține că s-au făcut demersuri pentru repararea ATV-urilor defecte, dar „nu s-a prezentat niciun furnizor de servicii la procedurile de achiziţie și agenţii economici nu au putut oferta piese pentru acest tip de ATV”.

Și nu e singura situație grea cu care se confruntă poliția de frontieră care gestionează o parte semnificativă a graniței externe a Uniunii Europene.

Sindicaliștii se plâng și de faptul ca aparatele de termoviziune și ochelarii pentru vedere de noapte încep să cedeze. IGPF a anunțat că se derulează deja o achiziție pentru aceste tipuri de tehnică, iar modernizarea va continua.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Parlamentul European a adoptat reforma amplă a politicii privind migrația