La Paris a fost inaugurată Promenada Regina Maria a României

O stradă din Paris poartă, de marți, numele Reginei Maria. Situată pe malul Senei, în apropiere de Turnul Eiffel, Promenada Regina Maria a României a fost inaugurată în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, Principelui Radu și a numeroși oficiali români și francezi, anunță romaniaregala.ro.

15 Octombrie 2019, 21:09 (actualizat 16 Octombrie 2019, 09:53) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
La Paris a fost inaugurată Promenada Regina Maria a României/ FOTO: https://www.romaniaregala.ro"

Inițiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Franța și a fost călduros susținută de dl Andre Chassaigne, șeful Grupului de Prietenie Franța-România din Adunarea Națională, și de dna vice-primar al Parisului, Catherine Vieu-Charier.

A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței.

La finalul solemnității, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei s-a adresat participanților. A fost citit și un mesaj din partea președintelui României, Klaus Iohannis.

Autoritățile române au fost reprezentate de Luca Niculescu, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, și de consilierul de Stat Sandra Pralong.

Autoritățile de Stat franceze au fost reprezentate de dna Catherine Vieu-Charier, vice-primar al Orașului Paris, dl René-François Bernard, vice-primar al Arondismentului 7 al orașului Paris, dl Andre Chassaigne, membru al Adunării Naționale a Franței și de diplomați ai Ministerului de Externe francez.

Au luat parte Adrian Cioroianu, Ambasadorul României la UNESCO, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța și membri ai comunității românești din Franța. Au fost prezente personalități ale vieții culturale franceze, printre care dl Frederic Mitterrand și dl Stephane Bern.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI