La o adresă din București figurează că locuiesc 18 000 de persoane. Un proiect de lege prevede ca într-o locuință să poată fi înregistrate cel mult 10 persoane care nu sunt rude

Ministerul de Interne vrea să-i sancționeze pe cei care locuiesc la alte adrese decât cele din buletin. Și propune ca într-o locuință să poată fi înregistrate cel mult 10 persoane, dacă acestea nu sunt rude. Proiectul de lege îi va afecta inclusiv pe cetățenii din Republica Moldova care au cetățenie română și care s-au înregistrat cu sutele sau cu miile la aceeasi adresă ca să obțină acte de identitate românești. Recordul este de 18 mii de persoane care apar la același domiciliu.

22 Ianuarie 2022, 19:59 (actualizat 22 Ianuarie 2022, 23:05) Știrile TVR |

Într-o casă din București ar trebui să locuiască 18.000 De persoane care sunt înregistrate ca având domiciliul aici. Practic, vorbim de un număr atât de mare de cetățeni că ar încăpea pe un stadion mai mic din România.

Toți 18.000 ar fi cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și aveau nevoie de o adresă ca să-și facă buletin de București. Oamenii din zonă spun că nu e singurul loc de pe strada lor unde apar atât de mulți locatari.

Și în județul Galați, într-o casă au fost înregistrați în jur de 3000 de cetățeni moldoveni.

Ministerul român de Interne propune un proiect de lege care prevede limitarea la 10 a numărului de persoane care pot fi înregistrate la aceeași adresă. Nu e inclusă în această restricție înrudirea până la gradul 4.

Proiectul prevede și ca persoanele care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin să fie sancționate. Măsura îi vizează de exemplu, pe cei care stau în gazdă sau cu chirie și nu au încheiat contracte cu proprietarii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 32°C 28°C
IASI 32°C 24°C
CLUJ 27°C 22°C
CONSTANTA 26°C 23°C
CRAIOVA 32°C 29°C
BRASOV 29°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI