La o adresă din București figurează că locuiesc 18 000 de persoane. Un proiect de lege prevede ca într-o locuință să poată fi înregistrate cel mult 10 persoane care nu sunt rude

La o adresă din București  figurează că locuiesc 18 000 de persoane
La o adresă din București figurează că locuiesc 18 000 de persoane
22 ianuarie 2022, 19:59

Într-o casă din București ar trebui să locuiască 18.000 De persoane care sunt înregistrate ca având domiciliul aici. Practic, vorbim de un număr atât de mare de cetățeni că ar încăpea pe un stadion mai mic din România.

Toți 18.000 ar fi cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și aveau nevoie de o adresă ca să-și facă buletin de București. Oamenii din zonă spun că nu e singurul loc de pe strada lor unde apar atât de mulți locatari.

Și în județul Galați, într-o casă au fost înregistrați în jur de 3000 de cetățeni moldoveni.

Ministerul român de Interne propune un proiect de lege care prevede limitarea la 10 a numărului de persoane care pot fi înregistrate la aceeași adresă. Nu e inclusă în această restricție înrudirea până la gradul 4.

Proiectul prevede și ca persoanele care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin să fie sancționate. Măsura îi vizează de exemplu, pe cei care stau în gazdă sau cu chirie și nu au încheiat contracte cu proprietarii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite