La o școală din capitala Norvegiei, telefoanele mobile au fost înlocuite cu joaca

La o școală din capitala Norvegiei, copiii sunt îndemnați să stea departe de rețelele de socializare. Studiile arată că violența, chiar și cea verbală, este stimulată de activitatea excesivă pe internet. Așa s-a ajuns la un program special prin care telefonul inteligent a fost înlocuit cu mingea.

09 Martie 2019, 16:59 (actualizat 09 Martie 2019, 17:12) |

În curtea școlii e larmă mare. Copiii bat mingea, așa cum au făcut atâtea generații, și nu le pasă că afară sunt multe grade sub zero. E un succes pentru inițiatorii acestui program dacă te gândești că majoritatea acestor copii care aleargă fericiți după minge până nu demult își pierdeau nopțile în fața computerului, cu videojocurile.

MATHEA, elevă: "Îţi spui, hai, încă unul, dar apoi sunt 15. În cele din urmă mergem la culcare şi a doua zi suntem foarte obosiţi".

PHILIP, elev: "Felul cum îşi aleg elevii cuvintele, în sensul rău, este influenţat de YouTube şi jocuri".

Când nu li s-a mai permis utilizarea telefoanelor în clasă, unii au fost furioși la început, unii chiar au plâns și, așa cum mărturisește unul dintre profesori, părea că lumea lor se destramă.

ANETTE RORVK, profesoară: "I-am întrebat chiar pe elevi cu ce ar dori să înlocuiască reţelele de socializare".

Și răspunsul a venit mai repede decât se așteptau. Copiii își doreau, de fapt, să se joace cu alți copii, dar nu mai știau cum să o facă.

De când a început acest program, primul lucru pe care l-au remarcat profesorii a fost că elevii lor nu mai erau obosiți la ore. Din discuțiile cu părinții au aflat că exercițiul fizic susținut și legăturile reale făcute între colegi la școală au schimbat fundamental, în bine, comportamentul copiilor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 27°C
IASI 24°C 27°C
CLUJ 27°C 28°C
CONSTANTA 22°C 23°C
CRAIOVA 27°C 30°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI