La nivel global, pandemia de COVID-19 a ajuns la cifre îngrijorătoare. 500 de mii de oameni au murit și 10 milioane au fost infectați

29 iunie 2020, 09:05

Creșteri semnificative ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Brazilia, Iran, Pakistan, Arabia Saudita, Egipt, Africa de Sud, India, Bangladesh, Mexic, Argentina, Columbia, Chile, Peru și Rusia.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în Statele Unite este de peste 40 de mii pe zi. Cifre nemaivăzute din aprilie când era vârful epidemiei. Așa că mai multe state, printre care Texas, Florida și California au decis să renunțe la următoarea etapa de relaxare.

Statele Unite rămân cea mai afectată țară din lume cu peste 2,5 milione de cazuri și cel puțin 125 mii de decese.

Pe locul doi este Brazilia cu 1,3 milioane de cazuri și peste 56 de mii de decese. O situație generată și de un scepticism vizavi de această boală, promovat chiar de la vârf. Președintele țării continuă să facă băi de mulțime și să nu poarte mască, deși există chiar un ordin judecătoresc care îi cere acest lucru.

Și India a depășit în acest weekend 500 de mii de infectări. O situație gravă este în capitala New Delhi unde sunt aproape 80 de mii de cazuri iar resursele medicale sunt întinse la maxim.

Rușii au raportat astăzi 6,791 de cazuri. Este a treia consecutiv cu mai puțin de 7 mii de infectări, lucru încurajator după o lună cu o medie de 10 mii de cazuri pe zi. Cifrele mari sunt puse și pe seama unei ample campanii de testare.

O creștere a numărului de cazuri s-a observat și în Cehia, Germania și Marea Britanie.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 901 cazuri confirmate, din care 36 decese în Marea Britanie. Regiunile mai afectate sunt London, Midlands si North West.

O veste bună vine din Scoția care de 3 zile nu a mai raportat nicun deces provocat de infectarea cu noul tip de coronavirus.

În Italia, în ultimele 24 de ore au fost raportate 174 cazuri confirmate din care 22 decese. Focarul este localizat în nordul Italiei în regiunile Lombardia, Veneto, Emila Romagna și Piemonte.

China Continentală: De la începutul epidemiei până în prezent au fost înregistrate 83.510 de cazuri confirmate, din care 4.633 decese. În ultimele 24 de ore au fost raportate 12 cazuri confirmate in restul provinciilor din China continentală, niciun caz nou în regiunea Hubei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia