La muncă, printre pisici: O cafenea din Moscova oferă spații în care poți lucra înconjurat de feline

12 martie 2021, 12:11

Inedita cafenea, care poartea numele sugestiv ”Cat bureau”, a fost fondată de o asociație pentru pprotectia animalelor. După ce au epuizat locurile din adăposturile pe care le administrează membrii asociației au venit cu ideea de a găzdui pisicile într-un spațiu în care oamenii să vină și eventual să le adopte.

”Am decis să punem pe picioare un proiect social, un soi de întreprindere socială. Spaţiile de muncă în comun sunt o idee interesantă, pentru că nu există aşa ceva la Moscova, mai ales ceva unde să poţi lucra înconjurat de pisici. Multă lume lucrează că free-lancer, iar restricţiile ne-au ajutat, pentru că multe birouri s-au închis şi nu se vor redeschide. Multă lume e în căutarea unui loc în care să lucreze. Cred că e drăguţ că nu e un spaţiu office banal şi că sunt în jur pisici care se joacă”, spune managerul de proiect.

În prezent cafeaneaua găzduiește 15 pisici care nu au altă treaba toată ziua, decât să se joace.

”Am găsit deja câteva candidate. Eu mi-aş dori să le iau pe toate cincisprezece la mine. Se pare că sunt o iubitoare de pisici. Ideea e foarte interesantă, pisicile merită o a două şansă”, spune o clientă.

Cafeneaua birou este vizitată de 12 persoane în medie pe zi, iar de la deschiderea de pe 1 martie deja o parte dintre pisici și-au găsit un nou cămin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite