La Moscova începe testarea în masă a locuitorilor. Restricțiile sunt în vigoare până pe 31 mai

De astăzi, autoritățile capitalei ruse au lansat un proiect de testare în masă a locuitorilor. Numărul zilnic de cazuri pozitive rămâne destul de ridicat, de peste 10 mii, ceea ce obligă factorii decidenți să amâne măsurile de relaxare socială din Moscova. Cum decurge această testare în masă și cine are acces la ea, ne spune Liviu Iurea.

15 Mai 2020, 20:13 (actualizat 15 Mai 2020, 20:27) |
$article.media.images[0].description
La Moscova începe testarea în masă a locuitorilor"

Testarea în masă a locuitorilor capitalei ruse se va face în 30 de policlinici, câte trei în fiecare sector. Analizele de sânge presupun identificarea a două tipuri de markeri: unul care confirmă prezența virusului în corp și altul dacă organismul și-a format deja anticorpi la noul coronavirus.

Anastasia Rakova, primarul adjunct al Moscovei: Astăzi, 70 de mii de moscoviţi au primit mesaje SMS şi email-uri cu invitaţia de a participa la acest tip de experiment. Imediat cum vom perfecţiona sistemul de screening, toţi locuitorii oraşului vor avea acces la această metodă.

Persoanele depistate cu COVID 19, în funcție de starea de sănătate, vor rămâne sub supraveghere medicală la domiciliu sau vor fi internate.

Rezultatele testelor vor fi introduse într-un sistem unificat, care va arăta în timp real nu numai cazurile pozitive dar și numărul de persoane care și-au format deja imunitatea.

În funcție de evoluția epidemiei, autoritățile vor decide dacă trec la măsuri de relaxare sau mențin restricțiile impuse.

Utilizarea ventilatoarelor medicale de tip Aventa M, produse în Rusia, a fost suspendată din cauza defectelor din fabricație.

Ilya Shumanov, Transparency Internațional: Concernul Rosstech încearcă să mărească producţia şi evident acest lucru se răsfrânge negativ asupra calităţii produselor, pentru că fabrica de ventilatoare are o capacitate de producţie limitată.

La Sankt Petersburg și Moscova, 6 pacienți tratați de COVID-19 au murit la terapie intensivă după ce ventilatoarele au făcut scurtcircuit și au luat foc.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -1°C
IASI -7°C -4°C
CLUJ -7°C -4°C
CONSTANTA 0°C -1°C
CRAIOVA -1°C 1°C
BRASOV -6°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI