La Moscova, stratul de zăpadă a atins jumătate de metru în 24 de ore. Utilajele grele au fos scoase pe străzi

5 februarie 2018, 20:31

Echipe de muncitori necalificați din Asia Centrală curăță de gheață  fiecare centimentru de  trotuar din preajma marilor centre comerciale din Moscova.  Bucățile de gheață se mătură cu grijă ca nu cumva vizitatorii să alunece când se întoc de la cumpărături.

Pe străzile pline cu troiene situația este alta. Zăpada este până la genunchi însă moscoviții nu par deranjați de capriciile iernii.

Pe toate străzile din Moscova poți vedea utilaje speciale de deszăpezire. Cu ajutorul lor, zăpada este încărcată în mașini și cărată spre centrele de topire. Sunt zeci de basculante care stau la coadă şi asteaptă să descarce zăpada adunată în cursul nopţii de pe străzile Moscovei.

O  stație de topire a zăpezii poate procesa pe zi  aproximativ 100 de basculante.

Primăria a mobilizat 15 mii de utilaje de deszăpezire și a scos în stradă, la lopată 70 de mii de  angajați ai serviciilor de salubritate.

Începând de ieri și până astăzi, de pe străzile Moscovei au fost adunați un 1.200.000 de mii de metri cubi de zăpadă. Vârful intemeperiilor pare să fi trecut. Prognoza meteo arată că până la sfârșitul săptămânii  se va mai depune  înca un strat de 23 de centimetri de zăpadă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite