La Mamaia se află prima plajă din România amenajată pentru persoanele cu dizabilități

9 august 2017, 21:13

Zeci de persoane cu dizabilităţi se pot bucura de acum de plajă şi de apa mării. Cu ajutorul unor șezlonguri special construite să nu se împotmolească în nisip, cei imobilizaţi în scaune cu rotile au putut să plutească pe valuri.

Cătălina Ioniţă a fost printre primii turişti care au ajuns pe noua plajă şi a făcut baie în mare. În urmă cu cinci ani, a fost diagnosticată cu Lobstein, boala oaselor de sticlă. Din această cauză, sistemul osos nu poate suporta greutatea corpului şi este imobilizată într-un scaun cu rotile.

Șezlongurile, construite în Franta, au fost cumpărate cu bani din sponsorizări, obținuți de asociația Împreună pentru Viitor.

Şi Iulia este unul dintre beneficiari. Tânăra a scris trei cărţi şi adoră să picteze. Pentru ea, marea este principala muză.

Șezlongurile pentru stat la soare sunt mai înalte decât cele obişnuite şi le permit persoanelor cu dizabilități un transfer sigur din scaunul cu rotile.

Până acum, în acest proiect s-au investit şapte mii de euro. Este un semn de normalitate – asa consideră turiștii pe care i-am găsit azi pe plajă.

Asociaţia Împreună pentru Viitor îşi propune ca în fiecare staţiune de pe litoral să existe o astfel de plajă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite