„La La Land” a câştigat cinci premii BAFTA iar „Fiul lui Saul” în care joacă Levente Molnar a fost desemnat cel mai bun film străin

13 februarie 2017, 09:22

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună coloană sonoră şi cea mai bună imagine. Muzicalul La La Land a luat pe sus premiile Academiei Britanice de film.

Povestea de dragoste dintre o actriţă aspirantă şi un muzician de jazz, în care cântă şi dansează Emma Stone şi Ryan Gosling, a obţinut deja şapte Globuri de Aur şi a triumfat şi la premiile sindicatelor regizorilor şi producătorilor, plecând ca mare favorit la gala Oscarurilor din acest an, cu 14 nominalizări.

Filmele „Manchester by the Sea” şi „Lion” au câştigat câte două premii BAFTA. Pe lângă premiul pentru cel mai bun actor, obţinut de Casey Affleck, „Manchester by the Sea” a obţinut şi premiul pentru cel mai bun scenariu original, în timp ce „Lion” a primit distincţia pentru cel mai bun actor în rol secundar, Dev Patel şi cel mai bun scenariu adaptat.

Fiul lui Saul, în care joacă şi românul de origine maghiară Levente Molnar, a primit distincţia pentru cel mai bun film străin, după ce anul trecut a câştigat marele premiul de la Cannes.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite