La Iași, Şumuleu-Ciuc şi Blaj, se fac ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc

În multe locuri din țară se simte deja emoția credincioșilor care așteapta cu nerăbdare întâlnirea cu Papa Francisc. La Iași, Şumuleu-Ciuc şi Blaj, se fac ultimele pregătiri, se ridică altare, se sfințesc biserici și se așază la loc de cinste icoanele făcătoare de minuni. Peste toate, răsună imnul special creat pentru Suveranul Pontif.

28 Mai 2019, 07:37 (actualizat 28 Mai 2019, 08:01) |
Pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un imn a fost compus pentru Papa Francisc. Șase coruri catolice din zona Moldovei își vor uni vocile pentru a-l onora pe Suveranul Pontif la Episcopia Romano-Catolică din Iași.

Nu este singurul moment special pregătit la Iași pentru Sfântul Parinte. De la Sanctuarul de la Cacica a fost adusă icoana Maicii Domnului cea făcătoare de minuni.

De peste 200 de ani, această icoană poartă cu ea mărturii ale vindecărilor miraculoase. Pe 1 iunie, la Iași, Sfântul Părinte va saluta prezența acesteia și va cere binecuvântare pentru toți bolnavii, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria. Apoi icoana va fi purtată în procesiune.

Este forfotă mare și pe şaua muntelui Şumuleu Ciuc. În frig, pe vânt sau ploaie, zeci de muncitori renovează și extind altarul în aer liber unde Papa Francisc va oficia liturghia. Altarul va fi acoperit cu o prelată ce cântărește peste 300 de kilograme ridicată la înălțimea unui bloc de trei etaje.

Emoția se simte în aer în toate localitățile din apropierea Şumuleu Ciuc. Peste 100 de mii de pelerini vor asista la Liturghia Sfântului Părinte.

În așteptarea Papei, la Blaj a fost ridicată o biserică în numai trei luni. Este într-un cartier de la periferia orașului, în care sunt preponderent locuitorii de etnie romă, Suveranul Pontif a dorit neapărat să stea de vorbă cu mulți dintre ei în timpul vizitei sale în România.

Biserica de la marginea Blajului va lumina sufletele comunității și după ce vizita Papei se va fi încheiat. Lângă lăcașul de cult  se va  construi un centru social destinat celor aflați în nevoie.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI