La gura de metrou Străulești s-a construit o parcare care poate reduce aglomerația din nord-vestul Capitalei

Pentru locuitorii din zona de nord, limitrofă Capitalei, există o alternativă pentru traficul sufocant. De luna viitoare, își pot lăsa mașina într-o parcare modernă la intrarea in București, alegând metroul sau autobuzul până la destinație. Platforma imensă este prima de acest gen din Capitală. Conceptul aparține Metrorex, iar realizarea a durat cinci ani. Construcția este doar un prim pas spre fluidizarea traficului aglomerat și va rămâne mult timp singurul. Alte 6 parcări de acest fel promise de municipalitate au rămas la stadiul de proiect.

18 Octombrie 2018, 20:29 (actualizat 18 Octombrie 2018, 21:17) |
Parcarea care reduce aglomerația
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bucureștenii din nord-vestul Capitalei, care pierdeau zeci de minute în traficul aglomerat, vor putea înlocui mașina cu metroul. Cel puțin parțial. În apropierea stației de metrou Străulești, mașina va putea fi lăsată, de luna viitoare, în primul terminal Park and Ride din Capitală. O construcție modernă, care poate găzdui sute de mașini.

Întreaga parcare are o suprafață de peste 40 de mii de metri pătrați, este dispusă pe 3 etaje, iar capacitatea este de 660 de autovehicule. Pe fiecare etaj sunt câte trei lifturi care fac accesul rapid spre parter.

Gura de metrou va fi probabil opțiunea majorității celor care își vor lăsa mașină în parcare. Nu este singura însă, pentru că tot de aici putem lua și un autobuz sau taxi, către centrul orașului.

Parcarea făcută de către Metrorex a costat peste 10 milioane de euro, iar construcția ei a durat aproape 5 ani. Această include, pe lângă locurile de parcare, săli de așteptare pentru cei care schimbă mijlocul de transport, cafenele și o zonă cu spațiu verde.

Experții în urbanism spun că Bucureștiul are nevoie de o întreagă rețea de terminale de Park and Rîde.

Promisiunea realizării acestor parcări a venit din partea Primăriei Capitalei, acum doi ani. Atunci se discuta de cel puțin cinci astfel de spații. Una în Pantelimon, în apropiere de şoseaua Vergului, două în Berceni la stația de metrou Dimitrie Leonida, o alta în Prelungirea Ghencea şi ultima - la stația de metrou Preciziei. Singura care se află în curs de execuție este cea din Pantelimon, însă lucrările vor mai dura cel puțin doi ani.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI